Περιεχόμενα LEGO® MINDSTORMS® Education EV3

Το κιτ LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 περιέχει το Brick, αισθητήρες, κινητήρες, γρανάζια, τουβλάκια, άξονες, καλώδια, δοκούς, συνδέσμους κ.α

Τουβλάκι

Το τουβλάκι EV3 είναι είναι ο εγκέφαλος του ρομπότ και είναι προγραμματιζόμενο. Υποστηρίζει την επικοινωνία USB, Bluetooth και Wi-Fi με έναν υπολογιστή και επιτρέπει τον προγραμματισμό και την καταγραφή. Τροφοδοτείται με ένα φορτιστή ή έξι ΑΑ μπαταρίες. Έχει οθόνη LCD και πλήκτρα πλοήγησης που μπορούμε να δούμε και να περιηγηθούμε στο περιβάλλον χρήσης.
4 θύρες εξόδου (A,B,C,D) που συνδέονται με καλώδια οι κινητήρες. Ακόμη έχει θύρα PC (Mini-USB) για την σύνδεση του EV3 Brick με υπολογιστή.

Host USB θύρα αν θέλουμε να προσθέσουμε ένα dongle WI-FI για την σύνδεση με ασύρματο δίκτυο ή για σύνδεση μέχρι τεσσάρων Bricks. Ακόμη έχει θύρα κάρτας SD για την αύξηση της μνήμης (μέγιστη μνήμη 32 GB).

4 θύρες εισόδου (1,2,3, 4) που συνδέονται με καλώδια οι αισθητήρες.

Μεγάλος κινητήρας

Ισχυρος κινητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κινήσει το ρομπότ ή για να κινήσει αντικείμενα. Διαθέτει αισθητήρα περιστροφής.

Mεσαίος κινητήρας

Ισχυρος κινητήρας με μικρότερο μέγεθος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κινήσει αντικείμενα. Διαθέτει αισθητήρα περιστροφής.

Γυροσκοπικός Αισθητήρας

Μετρά την περιστροφή του ρομπότ με ακρίβεια + / – 3 βαθμούς.

Αισθητήρας υπερήχων

Στέλνει και διαβάζει την ηχώ των ηχητικών κύματων.

Αισθητήρας Αφής

Mπορεί να ανιχνεύσει την αφή του κόκκινου κουμπιού του.

Aισθητήρας χρώματος

Aνιχνεύει χρώμα, ένταση ανακλώμενου φωτος, και ένταση φωτός περιβάλλοντος.

Υπόλοιπα εξαρτήματα

Περιέχει ακόμη τουβλάκια, καλώδια, άξονες, δοκούς, γρανάζια, σύνδεσμους κ.α.